Zinvol werk waar je blij van wordt.

Zinvol werk waar je blij van wordt.

Dagbesteding volwassensen

Zorgboerderij Sterrenland biedt dagbesteding op de biologische tuinderij waar meer dan 60 verschillende soorten groenten worden verbouwd. De groenten worden verkocht aan de eigen klanten in de boerderijwinkel en aan de abonnementhouders. Doordat Sterrenland een veelzijdig en kleinschalig bedrijf is kunnen de aangeboden werkzaamheden goed afgestemd worden op de individuele interesse en mogelijkheden van de deelnemers.

Werkzaamheden

Op de zorgboerderij zijn er allerlei werkzaamheden zoals zaaien, wieden, oogsten, snoeien, grasmaaien en vegen etc. en is er hulp nodig bij het samenstellen van de groentenpakketten en het  helpen van klanten in de boerderijwinkel. Ook is er administratief en huishoudelijk werk te doen zoals het verzorgen van de nieuwsbrief, het verwerken van kruiden en koffiezetten in de pauze’s. Verder moeten de kippen, geiten, koe en konijn verzorgd worden. De werkzaamheden zijn zinvol, afwisselend en de  deelnemers worden direct door onze klanten gewaardeerd.

Werk en  herstel

Voor mensen die om wat voor reden dan ook uit het arbeidsproces zijn geraakt  heeft Sterrenland veel te bieden. In de ontspannen werkomgeving wordt structuur, ritme en regelmaat geboden om eigen mogelijkheden te (her) ontdekken. Het doen van de dagbesteding is gericht op: het opbouwen van een werkritme, het doen van zinvol werk, het (weer) opbouwen van een gevoel van eigenwaarde, het leren deelnemen aan een arbeidsproces, in een groep meedraaien, ergens aan meedoen en erbij horen, eigen grenzen leren aangeven etc.

Sterrenland de juiste plek voor u?

Om te bekijken of Sterrenland de juiste plek voor u is, kunt u telefonisch of via email contact met Sterrenland opnemen. U kunt ook het aanmeldformulier invullen. We maken dan een afspraak voor een oriënterend gesprek ( eventueel samen met uw begeleider). In dit gesprek  kunt u vrijblijvend bekijken of Sterrenlandeen goede plek voor u is. Om te kunnen bepalen of de werkzaamheden en de sfeer bij u passen hebt u de mogelijkheid om eerst uit te proberen.

Begeleiding

De begeleiding bevat werkbegeleiding en indien gewenst ook persoonlijke procesbegeleiding. Er wordt op Sterrenland gestreefd begeleiding op maat te leveren.  De persoonlijk procesbegeleiding kan bestaan uit gesprekken met de werkbegeleider, maar ook uit individuele sessies met Toos Rubbens. Deelnemers worden gestimuleerd verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun omgeving te nemen. Ze worden bewust gemaakt van eigen mogelijkheden en kansen en betrokken bij  eigen proces. Voor iedere deelnemer wordt een zorgplan opgesteld. De werktijden, werkzaamheden en werkdoelen worden hierin beschreven.