Seizoensfeesten

Seizoensfeesten

Sterrenland organiseert regelmatig seizoensfeesten, het lentefeest en het oogstfeest. Deze feesten worden gehouden om samen te vieren en bewust te zijn van de loop van de seizoenen.  Klanten, abonnementhouders, deelnemers, kinderen en alle betrokkenen  bij Sterrenland zijn welkom  op de seizoensfeesten. Alle belangstellenden die graag eens een seizoensfeest van Sterrenland willen meemaken zijn ook van harte welkom. Een mooie gelegenheid om  de seizoenen te beleven, Sterrenland te leren kennen en te genieten van het buiten zijn. Kijk in de agenda voor het volgende seizoensfeest.

Sfeer proeven

Voor betrokkenen, ouders, broers zussen, vrienden van een deelnemer van de zorgboerderij zijn de seizoensfeesten een mooie gelegenheid om Sterrenland te leren kennen en de sfeer op Sterrenland te proeven. Kinderen die op Sterrenland een schooltuintje hebben kunnen dan ook meteen hun tuintje laten bewonderen.

Programma

Het lentefeest vindt plaats in begin van de lente en het oogstfeest in het begin van de herfst. Elke keer wordt er voor jong en oud een leuk programma samengesteld. We beginnen steeds met een opening om met elkaar stil te staan bij het seizoen. Hierna gaan we het land op om onder muzikale begeleiding uitjes te poten, pompoenen te oogsten, aardappels te rapen etc. Na deze activiteit kan er volop genoten worden van de zelfgemaakte taart, cake en biologische hapjes. Afgestemd op het seizoen en de weersomstandigheden wordt er vervolgens in co-creatie een activiteit gedaan. Mozaïek maken, krachtstok versieren, werken met leem, groentemandala’s leggen, speurtocht, labyrint lopen etc. Er is alle gelegenheid om  lekker bij het vuur te  zitten, muziek te maken en andere sterren te ontmoeten. Kinderen kunnen bij het vuur broodjes bakken en spelen in de tipi of op de trampoline.

De seizoensfeesten worden gehouden op zaterdagmiddag van 14.00u-17.00u. Wel graag van tevoren opgeven. Kijk in de agenda voor het volgende seizoensfeest.