Natuur op Sterrenland

Natuur op Sterrenland

Op Sterrenland is een rijke natuur aanwezig. Doordat we op biologische manier werken en rekening houden met het totale evenwicht van het ecosysteem krijgt de natuur hier de kans om  in harmonie te floreren. Een deel van het terrein is in cultuur gebracht voor de groententeelt, maar er is ook wilde tuin, een kruidentuin, een stuk bos, een weiland voor de geiten, koeien en kippen, een grasland en een labyrint. Door de biologische groententeelt is er een grote diversiteit aan gewassen. Ook veel kruiden en ook “onkruiden” krijgen de kans om te groeien. Er zijn veel bomen, struiken en bloemen. Rondom de hele tuinderij zijn hagen aangelegd waarin vogels kunnen nestelen en allerlei dieren kunnen schuilen. We werken zoveel mogelijk mee aan het behoud van het natuurlandschap.

Bloemen

De bijen kunnen wel extra ondersteuning gebruiken en mede daardoor zaaien we op Sterrenland bloemen in voor extra voeding voor de bijen. Op het perceel Morgenland hebben we een bijenlint met drachtplanten. Zo ontstaat er bovendien een mooi kleurrijk geheel. De eetbare bloemen worden in onze boerderijwinkel aangeboden en in de recepten op de 4 eetcafé avonden in allerlei variaties gebruikt. Ook verkopen we op kleine schaal boeketten..

 

Dieren op Sterrenland

Op Sterrenland houden we ook dieren.

Kippen.  De kippen zijn van het Rhode Island Red ras. Een rustig soort kip die met snavel heel wat te pikken en te scharrelen heeft. Eieren te koop in de boerderijwinkel van Sterrenland.

Koeien. Ons koetje heet Mientje en is van het Dexter ras. Het is een mini koe die zich goed laat aaien en een plekje in vele harten heeft.

Katten. Maya is de poes van Sterrenland. Ze houdt van geaaid worden en kan heel goed muizen vangen.

 

Bomen op Sterrenland

Dertig  jaar geleden was hier een maïsveld. Er zijn in de loop der jaren heel wat bomen geplant. Een kleine opsomming: Appel verschillende rassen zoals Goudrenet, James Greeve en Notaris, Peer handpeer en stoofpeer, Pruimen Reine Claude, Walnoten, Kastanje wilde en tamme, Kweeperen, Vlierbessen, Linde, Beuk, Eik, Es, Hazelnoot, Gelderse roos, Vlinderstruik, Kersen, Plataan, Acacia, Liguster, Spaanse Aak, Berk etc.