Al meer dan 35 jaar biologische groenten met zorg geteeld.

Al meer dan 35 jaar biologische groenten met zorg geteeld.

De tuinderij

Tussen Deventer, Twello en Terwolde ligt in een mooie landelijke omgeving de biologische tuinderij Sterrenland. De tuinderij heeft 3 hectare landbouwgrond, waarvan 1 hectare in cultuur is gebracht voor de groententeelt. Ook is er een kruidentuin aangelegd.

Op de tuinderij van Sterrenland worden al sinds 1979 biologische groenten verbouwd. De groenten worden op ecologische wijze (EKO keurmerk) geteeld, dus zonder chemische bestrijdings- middelen of kunstmest en met veel aandacht voor het totale eco- logische systeem. Door al meer dan 35 jaar op biologische wijze te telen, is op de tuinderij een goed ecologisch evenwicht ontstaan.

Een gedeelte van de tuinderij is opgezet in cirkels rondom een middelpunt. Hierdoor ontstaat een prachtig palet van  groenten met verschillende vormen en kleuren. Deze inrichting vergt wel meer handmatig werk, maar geeft ook het nodige overzicht voor de deelnemers. Het is zeker de moeite waard om de tuinderij eens te komen bewonderen.

Eigen klantenkring

In het verleden heeft de tuinderij als “ Ekologische Tuinderij Tom Margry “de groenten geleverd aan de natuurvoedingswinkels in de regio en aan de landelijke verdeelcentra voor biologische groenten (Bloemberg, Schalm. Goene Band etc.). In 1993 zijn we begonnen met de verkoop van de biologische groenten in de eigen boerderijwinkel. Toen we ook nog als een van de eerste bedrijven het abonnementsysteem hebben ingevoerd, konden we onze groenten steeds meer aan eigen klanten leveren. Later hebben we ook het unieke bestelsysteem ingevoerd.  Het geeft klanten de mogelijkheid om zelf te bepalen wat er in hun groentepakket zit. Inmiddels leveren we al meer dan 10 jaar alle groenten aan een eigen klantenkring.

60 verschillende groenten

Per jaar worden er meer dan 60 verschillende soorten groenten verbouwd, waaronder ook ouderwetse groentesoorten als schorseneren, pastinaak, aardperen etc.

De groenten op Sterrenland krijgen de gelegenheid op een natuurlijke wijze te groeien. Door het verbouwen op ecologische manier is er een evenwicht op de tuinderij ontstaan waardoor planten minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen. Het resultaat is dat de groenten heerlijk van smaak zijn, gifvrij, stevig met een hoge voedingswaarde en langer houdbaar. Biologische groenten meer dan lekker!!